00:00

Sörstafors-Kolbäck FK

Referat: Frövi IK - Sörstafors-Kolbäck FK

Förlust på ett blåsigt och svårspelat Fröjevi
Sörstafors-Kolbäck FK får en drömöppning i matchen då man i första spelminuten gör mål i matchens första anfall. Här får vi vara ärliga och säga att FIK "stod och sov lite". I matchminut 3 fälls Hamodi på offensiv vänsterkant och FIK får frispark. Frisparken, som lyfts mot bortre, blir halvfarlig men ingen i FIK är tillräcklig aggresiv i boxen så inget mål. I minut 7 spelar Johannes en instickare mot Hamodi och det är nära att Hamodi får ett toppenläge men utrusande målvakt lyckas få på en tå och avvärjer ett bra FIK-läge. Gästerna är ett spelande och stabilt lag och i minut 10 rullar man upp ett anfall som avslutas med ett skott som går en bit över ribban. I minut 12 slarvar vi i uppspelet och SK får ett omställningsläge som medför att en spelare nästan kommer fri men Alex lyckas stoppa avslutet några meter utanför straffområdslinjen och SK får frispark. Frisparken skjuts mot Luddes vänstra hörn men Ludde i FIK-målet gör en bra räddning och styr bollen till en hörna som blev resultatlös. Spelet är lite fram och tillbaka och det dröjer till minut 23 innan nästa farliga anfall skapas och det är gästerna som får till ett högerinlägg som FIK lyckas avvärja genom en bortstyrning av Alex. I minut 24 krigar Alex till sig en hörna som sedan blev resultatlös. I minut 27 kommer Anton i en löpning på vänsterkanten och Wille A testar ett instick mot Anton men tyvärr rullar bollen lite för fort så ingen målchans. I minut 31 får Anton med sig en hörna som sedan blev resultatlös. I minut 33 får Johannes ett skapligt bra halvvolleyläge men inget mål. I minut 36 rullar FIK upp ett bra spel som avslutas med ett skott från Johannes som går mål och FIK har kvitterat 1-1, (väldigt fint förarbete av Gurra och Wille A). Två minuter efter FIK:s kvitteringen tar gästerna ledningen (1-2) efter ett vänsterinstick som medför att en SK-spelare lite väl enkelt kan peta in bollen från nära håll. Med två minuter kvar av första kommer Anton in i straffområdet och får sig en tryckare som FIK ropar straff på men domaren väljer att fria och bedömmer situationen axel mot axel. FIK får en sista chans innan paus och det är Johannes som lyfter bollen mot öppet mål men bollen smet retligt över ribban.
I andra halvleks första spelminut testar Adam ett skott en bit utifrån som gästernas målvakt greppar. I minut 48 gör Kevin ett fint inspel till Manuel som styr vidare bollen till Runa som är säker i avslutet och FIK har kvitterat (2-2). I minut 53 spelar Kevin fram Elias på högerkanten och det kommer ett inlägg som blir farligt men inget mål. FIK trycker på i minut 55 men gästerna får tag i bollen och gör en snabb omställning som medför att en anfallare kommer fri och rullar in bollen i nät mot en utrusande Ludde, ledning SK med 2-3. I minut 58 kommer Höijer in i boxens vänstrakant och är nära att få till ett farligt avslut men ingen mål då bollen täcks till en hörna som blev resultatlös. FIK har nu det mesta av spelet och skapar en del farliga anfall bla i minut 65 då Höijer har ett farligt avslut som gick utanför målramen. I minut 68 gör Ludde ett snabbt och långt utkast som medför ett farligt avslut för FIK med Kevins avslut täcks till en hörna som blev resultatlös. I minut 70 får FIK en ny hörna men i den svåra blåsten lyckas vi inte lägga bollen till önskat läge inne i boxen. Max ruffas på vänsterkanten i minut 71 och FIK får frispark på offensiv vänsterkant. Kevin testar ett direkt skott på frisparken men inget mål då bollen gick över ribban. I minut 73 spelar Höijer fram Kevis som kommer med fart men i ett farligt läge men sedan lyckas gästerna avvärja chansen. Minuten senare kommer Kevis in i boxens högra sida och bryter sig innåt och får till ett farligt avslut som gästernas målvakt lyckas rädda då han styr bollen till en hörna som sedan blev resultatlös. I minut 76 spelar Max och Oscar ett fint spel som sedan avslutas med ett skott från Oscar som målvakt räddar. I minut 77 får SK en frispark i ett farligt offensivt läge. Frisparken slås mot mål men Ludde är med och gör en bra räddning. I minut 79 rullar vi upp ett fint spel då Oscar spelar fram Höijer som spelar vidare mot Kevin och Jonas men inget mål då gästernas målvakt hinner få på en tå och avvärjer ett farligt FIK-läge. Wille M testar en crossboll i minut 80 som så när frispelar Kevin men blåsten tog med sig bollen lite för långt så ingen FIK-chans. I minut 83 spelar Oscar fram Kevin som avslutar med ett bra skott som mv räddar och Runa får chans att näta på returen men bollen över ribban. Minuten senare gör Runa ett instick mot Höijer men som så många gånger tidigare i matchen rusar mv ut och hinner på bollen. FIK pressar på och får med sig en hörna i minut 85 men inget mål på hörnan. I minut 87 kommer Kevin in i boxen och får till ett avslut som mv räddar. Minuten senare får Kevin en ny chans men avslutande skott räddas av mv som styr bollen till hörna. Hörnan blir farlig då Runa nickade bollen från bortre in i målområdet men mv är första på bollen. Minuten senare kommer nästa FIK-chans men återigen en bra målvaktsräddning på Höijers avslutande skott. Höijers chans blev matchens sista så slutresultatet skrivs till 2-3.